Categorie: Drept constitutional

pexels cottonbro 3951901 1 scaled 1
8 minute

Se elimină obligativitatea purtării măștii în aer liber? Iată explicația controversatei decizii a CCR

CCR a emis pe data de 15 februarie o decizie referitoare la neconstituționalitatea, în ansamblul său, a OUG 192/2020 pentru modificarea și completarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. OUG-ul reglementa purtarea măștii în aer liber. Oamenii sunt nervoși deoarece cred că li s-au încălcat unele drepturi fundamentale (constituționale, dacă tot) prin impunerea acestei obligații, însă lucrurile sunt mai complicate de atât.

Picture 1
17 minute

Drepturile LGBTQ: de la începuturi până astăzi

Mișcarea pentru drepturile LGBTQ, cunoscută și sub numele de mișcarea pentru drepturile homosexuale sau de eliberare a homosexualilor, pledează pentru drepturi egale în numele bărbaților homosexuali, lesbienelor, bisexualilor, persoanelor transgender, queer s.a.m.d. Aceasta încearcă să abroge legile care interzic actele homosexuale între adulții consimțitori, și solicită încetarea discriminării împotriva LGBTQ.

pexels amine msiouri 2246258 scaled 1
5 minute

Alegerile prezidențiale din Belarus: drumul pavat pentru un regim autoritar

Pe fondul obținerii a 80,23% din voturi la alegerile prezidențiale din august 2020 din Belarus, Alexandr Lukașenko rămâne pentru cel de-al șaselea mandat consecutiv în funcția de Șef de Stat. Bielorușii protestează pe străzile din Minsk și din alte orașe mari, iar Uniunea Europeană trage un semnal de alarmă cu privire la caracterul vădit nedemocratic al regimului Lukașenko.

Abonează-te la Newsletter

Primești cele mai digerabile doze pe legale în fiecare săptămână, direct în Inbox

Fii cu ochii pe noi pe rețelele sociale unde
postăm doze scurte de legale.

newsletter freelancer pe legale

Ofertă specială de lansare!

Am lansat!

Freelancer pe Legale

Devino propriul tău șef și fă câți bani vrei, de unde vrei, fără să-ți fie teamă că te vei întoarce în corporație.