Gaseste un avocat specializat

Avocatoo magazin GDPR

Este necesar acordul vecinilor pentru deschiderea unui punct de lucru intr-un bloc?

Întrebare venită pe adresa redacției: dacă vreau să înființez un punct de lucru la parterul unui bloc am nevoie de acordul vecinilor?

Răspuns:

Indiferent de destinația pe care o are imobilul în care va fi punctul de lucru (comercială/locuință), dacă spațiul se află într-un bloc (aici nu includem și clădirile de birouri), este necesar acordul vecinilor, conform formularului tip, accesibil aici.

Conform acestui formular, sunt necesare semnăturile vecinilor direct afectați (altfel spus, care sunt lângă respectivul apartament, sus/jos, stânga-dreapta).

Atenție! 

(1) Chiar dacă formularul precizează 4 semnături pe fiecare plan (orizontal/vertical), în majoritatea situațiilor vor fi suficiente 1 sau 2 semnături, în funcție de situație.

(2) În cazul în care blocul respectiv are o asociație de proprietari, se va obține și semnătura președintelui asociației.

(3) În cazul în care blocul respectiv nu are o asociație de proprietari, se va scrie pe acest formular ”Subsemnatul (numele administratorului) declar că blocul X nu are asociație de proprietari” și se va semna imediat lângă.


Oferim servicii de înființări, modificări, închideri de firme și PFA-uri oriunde în țară, online, fără deplasări inutile.

Scrie-ne pe [email protected] și află mai multe aici.

Avocatoo magazin GDPR

Comments
Se incarca...