AvoRecomandarea săptămânii

AvoRecomandarea săptămânii

Vineee 1 Iunie!

Săriți pe geam, pe ușă, de pe acoperiș și haideți să #susținemantreprenoriilocali care ne dădeau cafeaua dimineața înainte de cea mai horror Miercuri sau ne primeau la un pahar de VINeri seara.

View this post on Instagram

Terasele și localurile rămân deschise și după 1 iunie, sa știți. Daca e ceva ce ar trebui sa ținem minte din pandemie este sa susținem afacerile locale. Asta înseamna și sa: ◾ bei un pahar de vin seara după ce ieși de la munca la o terasa ◾ sa ieși pe weekend sa mănânci un mic dejun ◾ la câtva timp sa ieși sa mananci in oraș ◾ sa ieși cu prietenii la o bere 🍻 O sa spui ca e scump sa faci asta. Da și nu. Poti mereu sa jonglezi. În loc sa comanzi mâncare la birou în fiecare zi, poți ca în 3 zile sa vii cu ea de acasă, iar de banii aia sa bei o cafea to go. Daca de exemplu nu te mai duci în fiecare seara după program la Mega Image sa lași 100 lei și sa nu iei nimic, ci încerci sa cumperi chestii pe lista pentru o săptămână, deja poți sa mănânci o friptura la fine dining. Nu te imbulzi la o terasa sau restaurant DOAR acum. Nu te mai duce la mare / munte doar pe week-end. Sa stii ca oamenii aia din turism trebuie sa manance si de luni pana joi, nu doar vineri si sambata. Incearca sa ai un echilibru: decat sa iesi la 3 saptamani si sa spargi 500 lei, eventual iesi la o cafea la 3 zile si un pahar de vin. Pe langa santatea mentala, mai te detasezi un pic de cotidianul asta incrancenat in care traiesti. Nu sta sa iesi in parc doar sambata, du-te si miercurea, ca nu crapa ceva daca nu speli vasele fix atunci. Asta mi-as dori sa invete lumea din perioada asta. Sa mananci un croissant si sa bei o cafea si joia la ora 9 pana sa te apuci de munca si sa nu mai mananci covrigi cu iaurt de la metrou pe fuga. Si asa sustii intregul ecosistem. Ca degeaba te duci pe sezonul estival la mare sambata si duminica. Miercurea e gol. De aceea restaurantele au preturi mari: pentru ca marti la ora 20 nu e nimeni acolo. Nu putem trai cu hype-uri si spike-uri. Trebuie sa fie ceva constant ca sa iti poti permite sa te dezvolti.

A post shared by Ana-Maria Udriște (@anaudr) on

Îți zic cu inima deschisă că abia aștept să mănânc un ecler și să beau Caffe Latte-ul faimos de la French Revolution, să ies seara la Modelier cu prietenele mele, să mâncăm cartofi prăjiți și să fie toată curtea aia plină de oameni. Sigur nu o să mai fie așa plină de oameni, dar voi merge la o întâlnire doar eu și burger-ul ăla veggie.

Poate vrei o seară din aia mișto cu iubitul după 1 Iunie, pe care nu ați mai avut-o de vreo trei luni, așa că recomandarea mea este să încercați Pâine și Vin, iar dacă doar vrei ceva dulce Andreea, de la Livrez Fericire, a deschis recent o nouă locație în Calea Victoriei unde puteți avea parte de cele mai bune Love you Choux, care arată așa:

Sau poate vrei să faci o vizită online magazinului Vinexpert că poate se lasă cu vreo petrecere cu prietenii în sufragerie până se dă drumul și la distracția din Vamă sau dacă nu ajungem în Vamă, măcar lumânarea asta pe care scrie Vama Veche, făcută în România din sticlă reciclată, să ne-o cumpărăm.

Până una alta, vă las un loc mișto pe Instagram unde găsiți tot ce vreți de mâncat și băut de prin lume.