Gaseste un avocat specializat

1 ianuarie 2019 – sfârșitul pungilor de plastic


Deșeurile provenite din pungile de plastic abandonate conduc la poluarea mediului și agravează problema răspândită a deșeurilor abandonate din corpurile de apă, conducând totodată la o creștere globală a generării de ambalaje. Având în vedere contextul actual, deoarece deșeurile abandonate cresc semnificativ pe zi ce trece, se impunea o DECIZIE. 

Parlamentul a decis (iar Președintele a promulgat) în urmă cu puțin timp ca pungile de transport de plastic subțire și foarte subțire cu mâner să nu mai fie comercializate din data de 1 ianuarie 2019 și să nu se mai introducă pe piața națională începând cu data de 1 iulie 2018.

De altfel, cum fiecare normă vine la pachet cu o sancțiune, cei care nu se vor conforma acestor reguli vor fi nevoiți să scoată din buzunare (sau de la saltea, depinde) o sumă cuprinsă între 15.000 și 25.000 de lei. Destul de măricică, nu?

Trebuie să știm că această decizie este, în fapt, o directivă din anul 2015 pe care parlamentarii noștri au transpus-o și la nivel național. Totuși, mai bine mai târziu decât niciodată.

Se impune și introducerea unor programe de educare a cetățenilor cu privire la semnificația unui comportament adecvat în contextul mediului și al protejării acestuia.

Vezi aici care sunt contribuțiile sociale plătite de angajator și salariat după OUG nr. 79/2017. 
Comments
Se incarca...
NU RATA!
Aboneaza-te la newsletter
Fii primul care sa primeasca ultimele stiri bune de citit dimineata la cafea.
Ramai conectat
Da-ne o sansa, te poti dezabona oricand.
close-link

 
CUMPARA KITUL ACUM!
close-link
Aboneaza-te la continut exclusiv. Fii primul care afla noutatile.
Aboneaza
close-image