Gaseste un avocat specializat

Uber. Amenda de 200.000 lei pentru omisiunea de a notifica un incident de securitate.

Pentru omisiunea de a notifica Autoritatea de supraveghere cu privire la un incident de securitate din anul 2016, Uber a fost amendat cu 200.000 lei.

“Uber Systems România a contestat procesul verbal de constatare/sancționare nr. 20297 emis de ANSPDCP la data de 22.05.2018. Prin procesul verbal de constatare/sancționare menționat anterior, Uber a fost sancționat cu amendă în cuantum total de 200.000 lei pentru neîndeplinirea obligației de informare prevăzute la articolul 3, aliniatul (6) din Legea 506/2004, conform articolului 13, aliniatul 1, litera c) din Legea 506/2004, întrucât Uber Systems Romania SRL nu a îndeplinit obligația de informare, prin notificarea fără întârziere către ANSPDCP a încălcării securității datelor cu caracter personal, deși operatorul investigat avea cunoștință de acest incident de securitate așa cum este definit de Legea 506/2004, precum și de obligațiile legale aflate în sarcina sa, încă din data de 14.11.2016”, scrie profit.ro

Cum să eviți o amendă pentru incidentele de securitate?

Dacă a avut loc un incident de securitate în cadrul firmei tale, în eventualitatea unui control, poți evita amenda dacă demonstrezi că ai luat toate măsurile necesare pentru prevenirea incidentului.

În KIT-ul nostru de implementare GDPR, am inclus toate procedurile pentru prevenirea, managementul și notificarea incidentelor de securitate astfel încât să îți protejezi afacerea.

Evită amenda cu KIT-ul nostru de implementare. SET COMPLET DE DOCUMENTE aici
Comments
Se incarca...
NU RATA!
Aboneaza-te la newsletter
Fii primul care sa primeasca ultimele stiri bune de citit dimineata la cafea.
Ramai conectat
Da-ne o sansa, te poti dezabona oricand.
close-link

 
CUMPARA KITUL ACUM!
close-link
Aboneaza-te la continut exclusiv. Fii primul care afla noutatile.
Aboneaza
close-image