Gaseste un avocat specializat

Dreptul la grevă

Drept fundamental prevăzut de Constituția României.

Unul dintre drepturile fundamentale ale cetatenilor prevazut in Constitutia Romaniei este DREPTUL LA GREVA.

Acesta este exercitat in exclusivitate de catre salariati, si nu de catre cei ce nu ocupa un loc de munca, intrucat scopul dreptului este de a obtine de catre acestia anumite beneficii sau drepturi din partea angajatorului.

Astfel, salariatii isi inceteaza voluntar activitatea tocmai pentru a ameliora anumite conditii sau a obtine drepturile mult dorite in vederea crearii unui ambient favorabil lor.

Scopul grevei este de a apara interesele profesionale, economice si sociale. LICITE sunt numai grevele care isi propun si afirma asemenea interese. Constitutia Romaniei prevede anumite limitari ale acestui drept tocmai pentru a nu da posibilitatea aparitiei unor greve ABUZIVE.

Se discuta si despre serviciile publice, in sensul ca in societate anumite servicii sunt esentiale, iar stoparea lor ar crea un haos desavarsit. In acest context, greva functionarilor publici ar produce un dezechilibru, de aceea revine legiuitorului misiunea de a stabiliti serviciile esentiale care trebuie sa functioneze in orice conditii si de a stabili masurile ce se impun in acest sens.

Comments
Se incarca...
NU RATA!
Aboneaza-te la newsletter
Fii primul care sa primeasca ultimele stiri bune de citit dimineata la cafea.
Ramai conectat
Da-ne o sansa, te poti dezabona oricand.
close-link

 
CUMPARA KITUL ACUM!
close-link
Aboneaza-te la continut exclusiv. Fii primul care afla noutatile.
Aboneaza
close-image