Gaseste un avocat specializat

Compania Coca-Cola poate sa se opuna inregistrarii marcii ,,Master”

Hotararea Tribunalului de Prima Instanta din 7 decembrie 2017

Intr-un comunicat de presa, emis la data de 7 decembrie 2017, Tribunalul de Prima Instanta (instanta specializata din cadrul Curtii de Justitie a Uniunii Europene) informeaza asupra hotararii sale de a anula decizia Oficiului pentru Armonizare in cadrul Pietei Interne (marci, desene si modele industriale-OAPI) cu privire la opozitia societatii Coca-Cola fata de inregistrarea marcii  ,,Master’’, apartinand Modern Industrial & Trading Investment Co. Ltd (Mitico). Aceasta marca este folosita in prezent in Siria si in Orientul Mijlociu intr-o forma care duce cu gandul la bauturile racoritoare Coca-Cola.

In 2010, societatea siriana Mitico a aplicat la OAPI pentru inregistrarea  marcii comunitare pentru bauturi si produse alimentare ,,Master’’. Coca-Cola s-a opus inregistrarii, bazandu-se, in special, pe patru marci comerciale pe care le avea inregistrate anterior pentru bauturi si pe similitudinile dintre acestea si marca Mitico(utilizarea scrisului spenserian, coada alungita a primei litere, respectiv c si m). La vremea respectiva, OAPI se pronunta negativ cu privire la contestatia ridicata de societatea Coca-Cola. Ulterior, Coca-Cola a atacat decizia OAPI la Tribunalul de Prima Instanta, avand castig de cauza. Drept urmare, decizia OAPI a fost  anulata la 11 decembrie 2014.

In 2015, OAPI a luat o noua decizie pe baza hotararii Curtii din 2014. Opozitia Coca-Cola a fost din nou respinsa, intrucat OAPI a constatat cu aceasta ocazie ca dovezile produse de Coca-Cola nu au reusit sa stabileasca existenta unui risc de infractiune comerciala. Nemultumita de noua decizie, Coca-Cola a introdus din nou o actiune in fata Tribunalului. Si de aceasta data, Tribunalul anuleaza decizia Oficiului pentru Armonizare in cadrul Pietei Interne, sustinand faptul ca a gresit in evaluarea dovezilor privind utilizarea comerciala a semnului ,,Master” in afara UE.

In concluzie, cele doua companii rivale, Coca-Cola si Mitico,  asteapta pronuntarea unei noi decizii cu privire la inregistrarea marcii ,,Master”.

Comments
Se incarca...
NU RATA!
Aboneaza-te la newsletter
Fii primul care sa primeasca ultimele stiri bune de citit dimineata la cafea.
Ramai conectat
Da-ne o sansa, te poti dezabona oricand.
close-link

 
CUMPARA KITUL ACUM!
close-link
Aboneaza-te la continut exclusiv. Fii primul care afla noutatile.
Aboneaza
close-image